-URGENT- donatie gevraagd voor outdoor classroom – Herbebossing – buffer zone Nationaal park

Categories: Uncategorized.

dec 10, 2022 // By:admin // No Comment

Masingini forest wordt ook wel de longen van Zanzibar genoemd, het is gelegen op het hoogste punt van Zanzibar en het bestaat uit heuvel ruggen met daartussen steile geulen. Een tropisch bos met open en veel soorten vogels.

Helaas is het land om het bos heen vrij gegeven voor de bouw en vind er inmiddels een wildgroei aan huizenbouw plaats en daar mee ook de druk op het bos, ondanks dat het verboden is worden er veel bomen en dieren  uit het bos geroofd.

Veel van de studenten van Kawa Training Center komen uit dit gebied. Kawa doet hier sinds een paar jaar Outreach programma’s om de jeugd bewust te maken van de carriere mogelijkheden die het toerisme heeft te bieden. In dt gebied is zowel het bos als de locatie van de beroemde Spececrijen plantages en veel van de jeugd wordt Spice Tour Guide maar dit zonder veel kennis van het onderwerp zelf vandaar dat Kawa probeert om deze jeugd te helpen met een goede opleiding en daarmee meer kennis maar ook meer mogelijkheden om elders te gidsen en meer inkomsten te vergaren. Natuurlijk heeft Kawa altijd het milieu hoog op de agenda staan dus het worden meteen gidsen die zich bewust zijn van de natuur en de bescherming daarvan.

Wij (Panda Juu en Kawa) hebben het plan gevat om een bufferzone te creëren tussen het bos en de groeiende woonwijken door de aankoop van het land aan de grens van het bos.

We hebben het idee om het stuk land compleet in haar originele staat terug te brengen en het vooral met rust te laten behalve dat we het gebruiken voor natuur educatie en eco-tourism activiteiten

We hebben een model bedacht waarbij reizigers hun CO2 compensatie lokaal kunnen aflossen, met dat geld kunnen we land kopen, meer bos terug brengen in de originele staat, meer bewustwording creëren enz. wij verwachten dat dit een succes gaat worden aangezien er rond de 500.000 toeristen per jaar op Zanzibar aan vliegen en we een goed netwerk hebben hier maar, het zal even tijd nodig hebben om het op gang te krijgen.

Helaas hebben we de tijd niet, de stukken land gaan als warme broodjes over de toonbank dus er is haast bij gebaat. Daarom zou ik jullie willen vragen om ons geld te doneren om het land aan te kopen.

In eerste instantie hebben we 16.000 euro nodig, we hebben al een toezegging van 2650 Euro, alle beetjes helpen.

De project aanvraag kun je via deze link bekijken

http://www.pandajuu.nl/wp-content/uploads/2022/12/Projectaanvraag-aankoop-outdoor-classroom-bufferzone-Masingini-Forest.pdf

Panda Juu heeft ANBI status dus de gift/lening is aftrekbaar van de belasting.

Het  zou fantastisch zijn als we dit voor de kerst rond zouden krijgen.

About admin

Browse Archived Articles by admin

Related

Sorry. There are no related articles at this time.

Leave a Comment

Your email address will not be published.