Ondersteun een Student

Categories: Uncategorized // Tags: .

mrt 16, 2024 // By:admin // No Comment

Kawa Foundation is opgericht om iets te doen aan de armoede en de hoge werkloosheid onder de jeugd in Zanzibar. We bieden de jongeren een opleiding aan in Toerisme, Horeca en Ondernemerschap inclusief stages en ondersteuning bij het zoeken naar werk. Onze benadering is duurzaam, met nadruk op kennisoverdracht over natuur en milieu, en bewustwording van het belang van bescherming ervan.

Met behulp van sponsors proberen we het schoolgeld zo laag mogelijk te houden, zodat onderwijs voor iedereen toegankelijk is. Toch hebben veel jongeren het evengoed moeilijk om het te betalen. Om ook hen een kans te geven hebben we het ‘Pay it Forward’  systeem ontwikkeld waarbij studenten kunnen werken voor hun opleiding.

Zo komt het dat nu elke dag het strand rond Stonetown (4km) schoon wordt gemaakt door circa 60 studenten. Afval wordt gescheiden en gerecycled, en onder begeleiding van een productontwerper maken studenten nu ook producten van gerecycled materiaal. Dit initiatief heeft niet alleen een positieve impact op de natuur, maar leert studenten ook praktische vaardigheden en ondernemerschap.

Niet elke student wordt uiteindelijk een tourgids of een chef maar dankzij de ondernemers vaardigheden kunnen ze toch iets opbouwen voor zichzelf. Ons doel is dat een student iets gaat doen wat dicht bij zijn of haar hart ligt en niet alleen omdat er geld mee te verdienen valt.

Buiten de impact op de natuur is dit een groot succes omdat zo jongeren zelf kunnen bijdragen aan hun opleiding en niet alleen afhankelijk zijn van de kokosnoot- of vis opbrengst van hun ouders of vanwege het feit dat  een opleiding voor meisjes niet de prioriteit heeft bij veel families.

Aan de andere kant, lopen we zo als organisatie toch danig veel inkomsten mis en hebben wij voortdurend financiële zorgen.

Vandaar dat we nu, een oproep aan vrienden, kennissen en anderen die iets betekenisvols willen doen voor jongeren in Zanzibar.

Met jouw bijdrage, zowel eenmalig als maandelijks, kunnen we de kosten dekken voor studenten die deelnemen aan het ‘Pay it Forward’-programma. Hierdoor hoeven zowel wij als de studenten zich minder zorgen maken over geld en kunnen we ons meer focussen op de training en de projecten.

Elk bedrag is van harte welkom, wilt u graag gekoppeld worden aan een leerling om zijn of haar voortgang te volgen, stuur dan een mail naar info@pandajuu.nl

Via onderstaande QR-code of dit betaalverzoek kun je het bedrag kiezen waarmee u iemand wilt helpen.

Alvast super bedankt!

Nb. Panda Juu heeft de ANBI status dus de gift is in veel gevallen belastingaftrekbaar.

About admin

Browse Archived Articles by admin

Related

Sorry. There are no related articles at this time.

Leave a Comment

Your email address will not be published.