Onderwijsaanbod

Foto: LaPeet

Tot nu toe heeft KTC zich volledig en met groot succes geconcentreerd op het opleiden van tourguides. De studenten krijgen een uitgebreid pakket van modules aangeboden bestaand uit Engels, Flora &Fauna, Marine Life, Sustainable Tourism, Culture, History, Record Keeping, Research & Portfolio, Customer Care, Computer Skills, Architecture, Presentation & Storytelling en Tourguiding Practice. Deze opleiding is uniek op Zanzibar. KTC afgestudeerden zijn dan ook buitengewoon in trek bij de tourguides op Zanzibar. Ze vinden meteen werk nadat ze hun diploma gehaald hebben, of ze gaan met succes als free-lancer aan de slag.

Inspelend op vragen vanuit het bedrijfsleven en van (oud)studenten, werkt KTC nu ook aan cursusmateriaal voor touroperators en hotelpersoneel. KTC organiseert regelmatig workshops over duurzaamheid voor touroperators.

Er worden regelmatig speciale refresher courses aangeboden voor gecertificeerde tourguides waarin bepaalde onderwerpen verder worden uitgediept, zoals Architecture, Marine Life, Sustainable Tourism enz.

Daarnaast zijn er mogelijkheden voor het volgen van cursussen Engels en computervaardigheden op diverse niveaus.

KTC organiseert jaarlijks cursussen teacher training. Een aantal van de oud-studenten komt terug om deze cursussen te volgen en aan het werk te gaan als leraar bij KTC of bij een van de vele opleidingen op Zanzibar.

KTC kan altijd vrijwilligers gebruiken. Mocht u geïnteresseerd zijn in het aanwenden van u tijd en talent, neem dan contact met ons op.